07 tot en met 15 oktober 2023

Regenboogfestival 2023

Regenboogfestival 2023 – ‘Groei en Glunder’

‘Groei en glunder’ is ons motto voor het Regenboogfestival 2023!

Nog even en ons Regenboogfestival 2023 gaat van start. Het belooft een leuke week te worden, iedereen is welkom. Hieronder staat het programma. Houd onze socials goed in de gaten voor de meest actuele nieuws-updates! 

Nog zoveel dagen en dan gaat het Regenboogfestival 2023 van start!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Programma

Zaterdag 7 oktober 2023

Informatiemarkt

Locatie: Centrum van Steenwijk

Tijd: 11:30 uur – 16:00 uur

Het Regenboogfestival trapt af met een uitgebreide informatiemarkt in het hart van Steenwijk. Deze informatiemarkt wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van diverse organisaties (COC Zwolle en Vizier) die hun belangen en doelstellingen met betrekking tot de LHBTIQ+ gemeenschap zullen uitdragen.

Woensdag 11 oktober 2023 – COMING-OUT DAY

Officieel vlaggenmoment met toespraak door Burgemeester en Wethouder

Locatie: De Markt in Steenwijk

Tijd: start vanaf 11:00 uur

Op Coming Out Day zullen wij officieel het startsein geven ons Regenboogfestival, bijgewoond door burgemeester en wethouders van Steenwijkerland. De dag start met het hijsen van de regenboogvlag, die als symbool dient voor onze gemeenschappelijke verbondenheid en toewijding aan diversiteit en inclusiviteit. Er zal een toespraak gehouden worden door de burgemeester.

Vervolgens zullen wij, in samenwerking met inwoners van Steenwijkerland, een imposant bloemstuk vervaardigen, als tastbaar bewijs van de prachtige diversiteit en inclusiviteit binnen onze gemeente. De eerste bloem zal door de burgemeester in een fraaie vaas worden geplaatst, wat tevens het symbolische begin markeert van dit schitterende bloemstuk in wording.

LHBTIQ+ Filmavond

Locatie: Luxor cinemas Steenwijk

Tijd: 19:00 uur – 22:00 uur

Bij Luxor Steenwijk zal een filmavond plaatsvinden. De film die gedraaid wordt, is Le Paradis. Voor het kopen van tickets, klik je HIER.

Een ticket is inclusief toegang tot de film en een hapje en drankje.

”De zeventienjarige Joe staat op het punt om vrij te komen uit een detentie centrum voor minderjarigen. Wanneer de rechter zijn vrijlating goedkeurt kan hij zelfstandig gaan wonen, iets waar hij hevig naar verlangt. Maar zijn aanstaande vrijheid wordt bemoeilijkt door de komst van een nieuwe gevangene, William, met wie Joe een hechte band krijgt. Le paradis is het speelfilmdebuut van Zeno Graton, die op subtiele wijze de beperkingen van gevangenschap verbeeldt: de jongeren snakken niet alleen naar bewegingsvrijheid, maar ook naar expressieve en creatieve vrijheid. Le paradis is een innemende, intieme film over twee jongens die dachten dat hun leven stilstond, maar ondervinden dat liefde en passie ook een vorm van vrijheid bieden.”

Donderdag 12 oktober 2023

Lezing ‘Dave in transitie’

Locatie: Bibliotheek Steenwijk

Tijd: 19:00 uur – 22:00 uur

Op 12 oktober zal er in de de bibliotheek van Steenwijk een informatieve lezing worden gegeven met als thema ‘Dave in transitie’. Tijdens deze lezing zullen diepgaande ervaringen en inzichten worden gedeeld en zullen we deze na de lezing met elkaar bespreken. De lezing wordt gegeven door Dave Engels en zijn moeder Daniëlle Engels.

Vrijdag 13 oktober 2023

Netwerkborrel ‘Inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer’

Locatie: Rabo Theater De Meenthe, Steenwijk

Tijd: 15:30 uur – 17:30 uur

Een zakelijke netwerkborrel, gericht op werkgevers, zal plaatsvinden op deze dag. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer’. Ondernemers gaan met elkaar het gesprek aan over het onderwerp vanuit eigen ervaringen. Er wordt een workshop aangeboden.

Jongerenavond

Locatie: De Buze in Steenwijk

Tijd: 19:00 uur – 23:00 uur

In samenwerking met Sociaal Werk De Kop, zullen we een avond voor jongeren organiseren waar zij de gelegenheid krijgen om met elkaar te ontspannen en te socializen. De jongeren kunnen terecht van 19:00 tot 23:00 uur in de Buze in Steenwijk.

Dans- en beweegavond voor ouderen

Locatie: Woonzorgcentrum Nijenstede in Steenwijk

Tijd: 19:00 uur – 21:30 uur

Ook de oudere generatie wordt niet vergeten. In woonzorgcentrum Nijenstede in Steenwijk zullen we een avond organiseren waarbij deelnemers kunnen meedoen aan een dansworkshop, kunnen genieten van een optreden van een getalenteerd danspaar van Unique Dance en waar iedereen welkom is om te komen dansen. Er is live muziek aanwezig. De avond vindt plaats van 19:00 uur tot 21:30 uur, en is bedoeld om heel Steenwijk te verenigen in een avond vol dans en gezelligheid.

Meer informatie over Unique Dance, klik hier.

Zaterdag 14 oktober 2023

Regenboogconcert in het park met coverband Flavour!

Locatie: Park Ramswoerthe in Steenwijk

Tijd: 14:00 uur – 17:00 uur

Een bruisende feestmiddag wacht op jou in Park Ramswoerthe, waar de geweldige coverband Flavour live in het park zal optreden. Dit evenement begint om 14:00 uur en eindigt om 17:00 uur, een muzikale viering van diversiteit en inclusiviteit die uiteraard gratis toegankelijk is voor iedereen!

Feest- en muziekavond

Locatie: Pannenkoekboerderij Steenwijk

Tijd: 20:00 uur – 00:00 uur

De feestmiddag wordt voortgezet met een spectaculaire feest- en muziekavond, gehouden bij de Pannenkoekenboerderij in Steenwijk. Deze avond, die begint om 20:00 uur en eindigt om 00:00 uur wordt opgeluisterd door een getalenteerde DJ: Leediedjzee. Het thema is ‘Glitter & Glamour’. Hoewel deze avond openstaat voor iedereen, zal de nadruk liggen op het omarmen van de LHBTIQ+ -gemeenschap.

Zondag 15 oktober 2023

Regenboogviering

Locatie: Kerkje van de Maargies Hoeve in Kallenkote

Tijd: start om 15:00 uur

Het Regenboogfestival sluit af met een inclusieve regenboogviering in het sfeervolle kerkje van de Maargies Hoeve in Kallenkote, aanvang om 15:00 uur. Na afloop nodigen wij je uit om te genieten van koffie, thee en gebak, ter bevordering van zinvolle gesprekken.

 

Zet bovenstaande data alvast in je agenda, we hopen dat je erbij bent! Nog niet alle tijden en locaties zijn bekend maar dat horen jullie zo snel mogelijk.

Wil je als vrijwilliger iets doen op één van onze activiteiten dan horen we dat graag! Je mag dan een berichtje sturen naar info@regenboogsteenwijkerland.nl.